19.02.2008 г., 23:37 ч.

Българско сърце... 

  Поезия
709 0 4

Една сълза по бузата се стича,

една любов в гърдите им кърви,

една душа продължава все да тича,

един човек към свойта смърт върви...

Гордостта в очите заблестява

и няма път, няма връщане назад!

Смъртта душите смели извисява,

животът по-страшен е от ад!

Българска кръв във вените тече

и думичката "свобода" на устните стои!

Може само българско да е това сърце,

което тъй силно да обича и да мрази!

                                             

         Написах го след  като прочетох романа "Под игото" на Иван Вазов - един невероятен роман за българския народ и българското сърце!

© Диа-непокорна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??