23.08.2011 г., 22:14 ч.

Бълнуване по здрач 

  Поезия » Философска
522 0 0

Добива адът популярност!

Къде е истинският Бог?!

Пред Него се кълнем във вярност,

за да ни съди с укор строг!

 

И с трясък падат ореоли

от простосмъртните глави!

Светът– без сън сега– се моли,

но кой ще го спаси:

 

все още честните са луди,

ненужни, гаснат умове,

тежат всемирните заблуди,

рушат се празни домове,

от Хипократовата клетва

отрича се безбожен врач,

по улиците – кръвна жетва,

а беззаконие-палач,

гаргара правейки си с чувства,

не гузни съвести вини,

моралът с истината блудства,

животът стока е, пари!

 

Разбития житейски пъзел

ще можем ли да прередим,

на Гордий стегнатия възел

да разсечем и се спасим...

 

 

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??