22.06.2013 г., 10:35 ч.

Бързеи 

  Поезия » Любовна
916 0 16

Като бърза към него, жената на лято прилича
и потоци от сладост извират, а той е безсилен.
Пиян от внезапната мисъл, че до смърт я обича,
но смъртта е за тези, преди от смеха ù отпили.
Ако той се обърне сега и живеца открадне,
и го стегне с въжето на своята ревност първична,
ще слезе жената надолу в горещото пладне,
покорена и вярна, ще легне полека в тревите.
Зелената кръв на земята тогава ще плъзне
в неспокойните вени, додето тъгата утихне.
Дъжда ще дочака – да му върне душата на бързей
и да слезе от хълма на своята гордост любимият.
И когато засвети любовното ложе на здрача
от потоците сладост, които текат и преливат,
изумените ангели тихо, но радостно плачат,
докато ги погълне небесният мрак на тревите.

© Бистра Малинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??