4.12.2021 г., 10:23 ч.

*** 

  Поезия » Свободен стих
306 0 1

 

Попита ме една приятелка

„Какво да ти донеса от България?”

„Нищо” й казах,

а тя настоя.

 

Ами тогава ...моля,

донеси ми глътка рилска вода,

изгрев

или поне един лъч над рилски била,

и мъничко лято,

нека да е синьо

с дъх на мащерка,

солена морска вълна

и чаша домашно вино.

© Людмила Игнатова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??