* * *
В залата
звучи соната
от Бетовен
и тоновете
на рояла черен,
разбунени
от пръстите
на виртуоза,
се разбиват,
във вълнолома
на спящите лица!
Но изведнъж
връхлитат
с нова буря
вълни огромни,
които могат
и света широк
на две
да разтрошат.
За тях
вълноломи няма!
В залата звучи
соната от Бетовен!
© Свилен Стоев Всички права запазени