1.11.2017 г., 23:45 ч.

Цар Мидас 

  Поезия
456 0 2

Във всекиго от нас живее Цар Мидас.

Но в някой той направо се е преродил,

погълнати от меркантилна страст,

превръщат всичко само във пари.

 

За жалост, тези хора се множат.

На плещите си тежки суми носят.

И возят се в модел последен на кола.

А действията им понякога и зло са.

 

Постигнат ли покоя сътворен,

както се казва - кошницата си оплитат.

Имат съвест и на следващия ден,

макар от алчност да залитат.

 

Но Цар Мидас не можел да яде,

каквото хванел ставало на злато.

Разкаял се тогаз пред свойте богове.

Днес, че е богат разкайва ли се някой?

 

© Даниел Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??