Във всекиго от нас живее Цар Мидас.
Но в някой той направо се е преродил,
погълнати от меркантилна страст,
превръщат всичко само във пари.
За жалост, тези хора се множат.
На плещите си тежки суми носят.
И возят се в модел последен на кола.
А действията им понякога и зло са.
Постигнат ли покоя сътворен,
както се казва - кошницата си оплитат.
Имат съвест и на следващия ден,
макар от алчност да залитат.
Но Цар Мидас не можел да яде,
каквото хванел ставало на злато.
Разкаял се тогаз пред свойте богове.
Днес, че е богат разкайва ли се някой?
© Даниел Стоянов All rights reserved.