Чалга и попфолк - музика една,
която сгрява нашите сърца.
Цяла нощ купонясваме всички до един,
хайде в ритъм луд да се завъртим.
Щракаме със пръсти, бирата тече,
празним чаши и кани, хапваме мезе.
Това е за нас ритъмът на нощта,
всички ние лудуваме чак до сутринта.
За нас няма мира,
това е нашата магия.
Сипвайте още всички да пием,
на луди кючеци ние ще се разбием.
Това е истински рай и не го крием,
с попфолк балади тъгата ще изтрием.
На маса като седнем, чалга ще звучи,
ще пеем, ще се смеем и ще се веселим.
В музикалните клубове се пее до зори,
в кръчми и таверни купонът си върви.
По барове и дискотеки музика кънти,
всички сме заедно и кръвта ни ври.
Колко песни за нас изпяхте,
колко мъка ние изляхме.
Радости и неволи с Вас споделихме,
благодарение на Вас живота си продължихме.
Мъката в нас разбихте,
тъгата в радост претворихте,
сърцата ни с радост дарихте,
изпълнители наши, леда във нас стопихте!
послеслов: посвещавам това стихотворение на всички чалгари по света. Когато Ви е най-тежко, чалга и попфолк си пуснете, бира си сипете и мезе си нарежете.
© Стефан Станчев Всички права запазени
нас дори!Творете...