14.10.2007 г., 14:48 ч.

Чарът на вампира 

  Поезия
661 0 3
Чарът на вампира

Музиката нежна изпълва вечерта,

светлините тайнствени изпълват света

и магия древна, която никой не знае.

Смях, веселие, чаша вино и приятен танц.

Под булото на маската всичко е позволено.

Дали е поглед закачлив или шега неприлична

тази вечер никой няма да забележи.

Часовникът започна да бие, полунощ е.

Музикантите спряха своята песен

и хората се умълчаха, гледащи напред.

Дошъл бе нов гост, непознат от всичко.

Елегантен костюм, копринена кожа,

една усмивка и всички са в краката му.

И той знаеше, че е така.

Нека си мислят, че имат власт и богатства,

само той знаеше истината зад завесата –

те са марионетки, а той – техен кукловод.

И тази вече една душа, красива, но покварена

ще стане негова жертва, пленница

не само на чара му, но и на смъртта.

© Диляна Неделчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??