светлините тайнствени изпълват света
и магия древна, която никой не знае.
Смях, веселие, чаша вино и приятен танц.
Под булото на маската всичко е позволено.
Дали е поглед закачлив или шега неприлична
тази вечер никой няма да забележи.
Часовникът започна да бие, полунощ е.
Музикантите спряха своята песен
и хората се умълчаха, гледащи напред.
Дошъл бе нов гост, непознат от всичко.
Елегантен костюм, копринена кожа,
една усмивка и всички са в краката му.
И той знаеше, че е така.
Нека си мислят, че имат власт и богатства,
само той знаеше истината зад завесата –
те са марионетки, а той – техен кукловод.
И тази вече една душа, красива, но покварена
ще стане негова жертва, пленница
не само на чара му, но и на смъртта.
© Диляна Неделчева Все права защищены