12.01.2018 г., 12:07 ч.

Чаша вино 

  Поезия » Любовна
1240 1 4

           Чаша вино

 

Чаша вино, руйно вино пия,

стъклена чаша, спомена за теб не крия!

Сядахме двама с чаша вино в ръка,

с очи искрящи, с влюбени сърца. 

Кристален звън, глътка една

 и смеси се виното с целувка.

 

Червено вино, виното горчи,

то истинско е, по това си му личи.

Гъсто и хубаво, както преди,

но чашата е самотна, уви!

Пращят дърва в старата камина,

огънят пръска искри,времето отмина!

Останах сам с чаша в ръка,

къде отиде ти, къде е Любовта ?

 

Усетих познат аромат, спомен от някога,

обърнах се, видях я, беше Тя –

красива, усмихната с чаша в ръка.

Наздраве, няма Тъга, няма я и Самота,

чашите кристални станаха две сега.

 

Две пълни чаши, една до друга,

от питието силно на Любовта.

Две ръце са вплетени в една,

две сърца туптящи заедно Сега!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??