Часовникът тиктака,
някой вън те чака.
В забързания свят
може би е познат?
Дали да се доверя сега
на часовниковата стрелка.
И съдбата да променя,
като изляза от дома.
Поглеждам през прозореца широко,
но не виждам в мъглата надълбоко.
Може би трябва да изляза,
но баща ми че закъснявам отбеляза.
Часовник, ахх ти, с тез бързи стрелки,
моля те, моля те, поспри.
Аз трябваше да хвана тоз непознат,
защото съм страшен психопат.
И пак аз пред редовете се запрях,
но да чета аз не можах,
бях изгубил точната следа
далеч от моята глава...
© Николай Бунев Всички права запазени