15.07.2007 г., 10:15 ч.

Часът преди изгрева 

  Поезия
636 0 4
 
       Часът  преди  изгрева

Часът, преди да дойде изгревът -
студен е. Най-студеният е казват.
Часът, преди да дойде изгревът,
когато най-горещите слова се казват.

Душите са сънени, нежни и голи;
телата - до болка в прегръдка притиснати.

Детето във мен с неми устни се моли...
Часът преди изгрев -
                                 параклис е истински.

Ще можеш ли?
           Когато другите изгарят във постелите
и ти да ме погушкаш - само час...
Докато трае този, най-студеният,
да ми разкажеш приказка без глас.

Отново дете съм. И търся закрила.
Не моля целувки, и ласки, и страст...
Само ръцете ти - да ме обвият,
докато отмине
                                      студеният час.

© Елена Леонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??