12.08.2012 г., 12:24 ч.

Че лесно се пие... 

  Поезия » Хумористична
553 0 2

Стигнах до тази идея след като прочетох

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=285543

 

Ти мислиш си, братче, че лесно се пие –

да имаш да вземаш, въобще не е вярно...

Най-първо е трудно да случиш ракия.

Ментето навред е - опасно, коварно.

 

Дай, Боже, с приятели верни да пиеш,

че то идиоти и шемети доста.

И теми на разговор с ум да развиеш,

а не само вицове – тъпи и прости.

 

Със келнера после да спориш достойно,

че точните сметки за жалост не схваща:

„Брат′ чед, ти май всичко видял си го двойно.

Не става! Аз пия, а тебе те хваща...”

 

Накрая с таксито бакшишът нахален

да те разкарва на два-три адреса

на тройна тарифа. А песът квартален

със лай да те среща! Егати и стреса!

 

Главата те цепи и свят ти се вие

на другата сутрин. С усмивка коварна

замезваш със бира... Че лесно се пие,

повярвай, браточка, въобще не е вярно...

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??