Стигнах до тази идея след като прочетох
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=285543
Ти мислиш си, братче, че лесно се пие –
да имаш да вземаш, въобще не е вярно...
Най-първо е трудно да случиш ракия.
Ментето навред е - опасно, коварно.
Дай, Боже, с приятели верни да пиеш,
че то идиоти и шемети доста.
И теми на разговор с ум да развиеш,
а не само вицове – тъпи и прости.
Със келнера после да спориш достойно,
че точните сметки за жалост не схваща:
„Брат′ чед, ти май всичко видял си го двойно.
Не става! Аз пия, а тебе те хваща...”
Накрая с таксито бакшишът нахален
да те разкарва на два-три адреса
на тройна тарифа. А песът квартален
със лай да те среща! Егати и стреса!
Главата те цепи и свят ти се вие
на другата сутрин. С усмивка коварна
замезваш със бира... Че лесно се пие,
повярвай, браточка, въобще не е вярно...
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados
Поздрав!