20.11.2008 г., 22:20 ч.

Черен ангел 

  Поезия » Друга
839 0 5
Черен ангел, мрачна си ти,
с красота на древна богиня,
сред хората тайно вървиш
и всяваш мрак и обида.

Пленени от твойта красота,
те искрено се радват.
Някои виждат любовта
и за теб душите си дават.

И да, наистина така е -
ти си приказно красива,
но в душата ти витаят
болка, ярост и обида.

Вървиш напред с коси разпилени,
само вятърът с тях играе.
Устните ти кърваво червени
целувка какво е отдавна не знаят.

Ти беше някога добра,
със поглед мил, засмян,
но излъгаха те в любовта,
подиграха се без свян.

За мене ти си прозрачна
и аз не те виня,
подай ръка момиче мрачно
и от мрака ще те изведа.

Сама дълго там се лутах,
но накрая светлина открих.
Ела със мен по пътя лунен
в сияния на хиляди звезди.

Ангелите първи падат -
най-добре аз знам това,
но в душите им остава
скрита нежна любовта.

Черен ангел, идваш ли със мен
с красотата на древна богиня,
нека дойде веч светлият ден
с любовта като нова светиня!

© Теди Дамянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мии не е лош стиха ти ,но на някои места мелодичността му се губи.Ако го пооправиш малко може би ще е по добре..
  • Прекрасно е!
  • Страхотно! Абсолютно всеки стих.
  • Невероярна е аз също много обичам тази тематика ако ти е интересно може да прочетеш моето " Вампирска любов" Поздравления
  • Браво миличка, много ми хареса
Предложения
: ??:??