17.06.2022 г., 11:12 ч.

Черен кон 

  Поезия
317 1 1

Животът ми е черен кон с красиво име.

Животът ми е черен кон.

Понякога в тишината дочувам неговият тропот.

Оттеква неговият зов.

Съзирам силуета му понякога.

Сънувам.

Сънувам го понякога.

 

Животът ми е черен кон с красиво име.

Наречи го както си решиш.

За мен е Свобода.

За друг е Вихър.

За трети Ярост.

За четвърти - Ураган.

 

Животът ми е черен кон с красиво име.

И няма господар.

Лети където си поиска.

Препуска. Бяга.

Неуморен.

Животът ми е непокорен черен кон.

 

Животът ми е черен кон.

А аз съм меч пробол ме от главата до петите.

И няма Ад и няма Рай за нас.

Препускам с черен кон с красиво име.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Svetoslav Vasilev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??