10.04.2023 г., 15:32 ч.

Черна кучка със сини очи 

  Поезия
428 5 2

ЧЕРНА КУЧКА СЪС СИНИ ОЧИ

 

... черна кучка със сини очи –

не скимти, нито лае, не хапе,

пред вратата ми цял ден клечи,

сякаш аз съм махленски касапин,

спи на моето входно чердже –

гост не смее да стъпи на прага, 

като види, че нося въже,

изръмжи ме – и хуква да бяга,

не яде кренвирш „Леки” с месо,

и нарече ми стека подметка,

аз я кръстих Мария Тюсо! –

 

оживяла пред мен статуетка,

тя понякога много тъжи,

че не идва със мен на разходка,

не ми вярва на всички лъжи,

но – чета ли ѝ стихчета, кротва,

тази черна Богиня е взрив

от убийствено хищни спирали! –

аз със нея съм истински жив,

като дойде при мен да се гали,

тя – чернилка, а аз – беловлас,

днес дори я разресах с чесало...

 

Тази кучка е моето „Аз!”,

разделено на черно и бяло.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Невероятни стихове! Поклон пред перото ти, Валери!
  • но – чета ли ѝ стихчета, кротва,
    тази черна Богиня е взрив
    от убийствено хищни спирали! –
    аз със нея съм истински жив,
Предложения
: ??:??