9.05.2020 г., 20:47 ч.

Чернишка челяд 

  Поезия » Пейзажна
670 1 2

Чернишка челяд
Рано сутрин из полята пъстра
викове радостни пълнят простора.
Весело по улиците колела дрънчат,
юнашки песни гръмовно ехтят.

 

Врабченце малко звучно чурулика,
Момченце юнашко силно се провиква:
„Гол, гол!“, вопъл горещ избухна,
сякаш цяло село за секунди лудна.

 

Слънце жарко грее над децата,
пот гореща мокри им челцата.
И адски пек не ще им спре играта,
пламък буен пълни им сърцата.

 

Шутове, пасове, стройни ритници,
юнаци, събрани във цели глутници.
Цветенца, треви и живи гори
На младежкия ек всичко трепти.

© Денис Халил Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??