Черен цвят на черната постеля,
Чернее слабо в черната тъма,
Едва приключил черната вечеря,
Полагаш бавно в черното глава.
Чернеят мисли, черно те обхваща,
Изпълва с черно твойта празнота,
В протяжен миг чернилката залязва,
Проблясва слабо първата искра.
© Михаела Попова Всички права запазени