26.07.2008 г., 0:36 ч.

Червените поляни на града 

  Поезия » Любовна
512 0 2

Червените поляни на града,

по покривите птичи,

прескачам локвите и скачам,

тичам,

 а някъде пред мен , като заспало цвете,

разцъфна слънцето,

протегна се превзето,

намигна ми и после заплете се в клонака,

увисна там лениво и следобеда зачака.

А аз се спрях сама до белия комин

 и аз да чакам

 този ден единствено Един,

да ми даде от лятната си благост,

да стопли ме и капчица от радост

да сипе в чашата ми поизстинал чай.

 

© Илияна Гошева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??