В този полумрачен ден
много поздрави от мен
и честит рожден ден!
Празник е за теб,
а може би с тъга
дните ти летят.
Имаш две деца
и всяко хванало е път.
"Ало, мамо!" - пак звънят.
И твоите очи се пълнят със сълзи -
глуха детска стая, четири стени,
гардеробът полупразен тихо си седи.
И тогава ти работиш, пишеш и твориш,
знаеш, че така ще можеш
да се самосъхраниш...
© Мариета Йорданова Всички права запазени