30.09.2009 г., 9:22 ч.

Чета си аз 

  Поезия » Друга
627 0 13

Чета си аз, чета си аз
една голяма книжка.
Цял ден си я чета на глас
и цяла нощ я мисля.

Живот се казва. Стар сюжет,
и образи, и слово.
И толкова народ я чел,
и пак е като нова.

Прелиствам чинно. Бре, къде
е таз глава за Рая?
Не знам.
Но хубавото е,
че вече съм към края.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??