10.04.2009 г., 7:35 ч.

Чистилище 

  Поезия
1012 0 9

 

Изящната ú шия е чистилище,

убило мъжки плачове на показ.

Не се страхувай да докосваш. Жива е.

Страхувай се от разноцветния ú поглед.

 

Понякога пронизва като женски вик,

научил се безгласно да говори.

Понякога те кара да мълчиш,

пристегнал те в гръкляна строго.

 

Понякога разсича като струнен нож,

а после като нишка лен се къса.

Не можеш да го сбъркаш –

нощем вълнува жилите до пръсване.

 

И те приканва да се молиш за съня си,

забравил устните си в бързината,

потъваш със целувки вместо стъпки

в божествената шия на жената.

 

 

Не се страхувай да докосваш. Жива е.

Страхувай се от женската ú нежност.

Изящната ú шия е чистилище.

И храм е. И отрова. И потребност.       

© Йоанна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??