6.12.2007 г., 11:22 ч.

Чорапи 

  Поезия
634 0 14
   

Чорапите й

с Мики Маус.

Като малка

малко й

дърпаха ушите.

На пет

поиска да й

подарят

жартиери за

рождения ден.

Родителите й,

културни хора,

й купиха

тълковен речник.

На двадесет и пет

ще й се прииска

да е девствена.

Насила хубост

не става.

На петнайсет

носеше шарени

чорапогащници.

Не помогна

особено.

Продължи

да сънува

в черно-бяло.

На тридесет и пет

ще си ляга

всяка вечер

до един и същи мъж

и за разнообразие

ще си обува

всяка сутрин

два различни

чорапа за работа.

 

Между жартиерите

и мъжките чорапи

единственото общо

са дупките.

© Мария Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??