10.09.2018 г., 0:02 ч.

Човек 

  Поезия » Философска
395 1 3

Душата е жива, когато обича

Когато копнее, когато се врича

Когато отваря вратите на рая

Когато раздава любов до безкрая

 

Сърцето е силно, когато е с цел

Когато по пътя си свой си поел

Когато прекрачваш пътеки трънливи

Когато помагаш на хора плашливи

 

Очите са бистри, когато си смел

Когато живота си свой си приел

Когато на всеки завой и вираж

Ти истина виждаш, а не мил мираж


Ръцете приятелю, пълни са знай

Когато раздаваш, ти сам си признай

Когато помогнеш, когато си дал

Когато ръката на друг си подал

 

И ти си човеко, различен тогаз

Когато във жега, дори и във мраз

Умееш да караш до тебе човека

да се пребори с съдбата нелека

 /Сисилотка/

© Сиси Рад Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??