11.06.2009 г., 18:00 ч.

Човек 

  Поезия » Философска
385 0 1

            Човек 

 

Най-свирепият, ужасен

хищник, бродещ по Земята.

И за свойте е опасен

във разгара на войната.

Но не трепе той от глад,

а за власт или пари

и затрива даже брат,

за да може да цари.

За кеф, без капка жал,

за нищо би убил,

а туй се прави сал

от тигър, крокодил.

Та ученият казва,

че този индивид

най-умен се показва –

със мозък най-развит

и слага го отгоре

над всички твари други,

но мога тук да споря

за тези му заслуги.

Място на върха намират

господинът или дама,

дето думите разбират

на Сидхарта Гаутама.

На него бих издигнал

и малките деца,

и всеки с мир достигнал

до хорските сърца.

 

 

 

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??