18.04.2017 г., 12:05 ч.

Човек 

  Поезия » Философска
240 0 0

Човек

 

Нощ.
Роди се тъгата на самотника.
Този, който може би утре ще загине.
Сам.
Някъде там – в нощта проклета.
Под някой мост... 
Мост, който свързва смъртта с битието.
Той бе човекът!
Човек... О, каква ирония.
И децата му мъртви.
А жена му на легло била от тридесет години.
А той?
Човекът?
Умира под собственият си мост!

© Павел Ваклинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??