26.03.2017 г., 18:24 ч.

Човекологика 

  Поезия » Философска
604 2 0

От времето ново, човешки неволи,

по пътища стари, боси и голи,

човеци, шибеци и вечните роли,

сменени от вечни човечни разколи.

 

Делят се човеци на черни и бели,

делят се дори по езици и вери.

Заедно само във войни и проблеми,

от нищото стават безумни дилеми.

 

Пари се отпускат за военни проекти.

Бомби, ракети, планетарни ефекти,

научен прогрес, идеали перфектни,

от чистия въздух, двойки бездетни.

 

Парична система, проблемна и крива,

показа на човека,природата дива.

Лекарства и химия, картина са сива,

болести страшни, убиват със сила.

 

Алчност и гордост, греховно съсипват!

Омраза отровна отвътре прониква.

Похот и тайни към зло ги подтикват.

Тъпчат цветята преди да поникнат.

 

Глобалната криза прониза земята!

Как ще отрежат главата на змията?

Късно е вече да обърнат ефекта!

Глобален проект им изяде главата.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??