Човекът, който прави птиците
живее във гората на тъгите.
И нея също беше си направил,
а също и къщурката до водопада...
на сълзите.
Да беше само някой го докоснал нежно...
Да беше някой...
Тогава можеше да си направи
и надежда.
Сега не знае даже, че я има.
Но знае как да приюти небе в зеници -
човекът, който прави птиците.
По изумрудите на цъфнал мъх
до мен ще стигне,
(какъв по-странен армаган
ще вземе от гората...?)
и ще потъне на очите ми
във резедата
магьосникът, прибрал небе в зеници -
човекът, който прави птиците...
© Маргарита Василева Всички права запазени
живее във гората на тъгите."
......
"Да беше някой го докоснал нежно...
Да беше някой..."
!