Когато застана пред голямо огледало,
гледам човека, който седи отсреща
и се чудя, какво вижда в човека,
който му стои насреща.
Когато го погледне в зелените му очи,
какво ще вижда? Дали тъга или мечти?
Когато види буйната му коса,
дали е преживял много или живот лъжа?
Когато види усмивката му сладка,
дали е породена или просто маска?
Когато види неговото лице,
дали звяр вижда или просто момче.
© Мирослав Станчев Всички права запазени