20 мар. 2013 г., 23:24

Човекът в огледалото 

  Поэзия
525 0 1

Когато застана пред голямо огледало,

гледам човека, който седи отсреща

и се чудя, какво вижда в човека,

който му стои насреща.

 

Когато го погледне в зелените му очи,

какво ще вижда? Дали тъга или мечти?

Когато види буйната му коса,

дали е преживял много или живот лъжа?

 

Когато види усмивката му сладка,

дали е породена или просто маска?

Когато види неговото лице,

дали звяр вижда или просто момче.

© Мирослав Станчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??