16.04.2006 г., 20:31 ч.

Човешки свят 

  Поезия
645 0 1

Болест е да се живее
в свят изпълнен със лъжи.
Злоба мощтно тук вилнее.
От злост и завист тук гъмжи.
И сърцата опустяват,
и душите избеляват.

Мъката е тук подслон.
Нерадост изсушава.
Гласът е вече само стон.
Любовта се задушава.
Думите са меч студен.
Ласката недъг вроден.

Справедливост - смешно нещо.
Състрадание - как не!
Тука вечно е горещо.
Адско дяволско клане.
Мъртва съвестта заспива.
Доброта - сама загива.

Надежда сива, бледна.
Вина и чест в праха.
Безнадеждност ледна
е потънала в страха.
Душите чезнат и без ден
иде и смъртта към мен.

 


 

© Румяна Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??