5.07.2021 г., 18:08 ч.

Чудеса 

  Поезия » Философска
364 0 6
 

Не търси чудесата в сайтове с куриози,
те се случват навсякъде, просто ги виж.
Отвори си очите за букета от рози,
събуди се, човече, буден си, а пък спиш.

Всяка глътка от въздух е ново начало,
всеки пулс на сърцето е ехО във вселената.
Светът не е само черно и бяло,
ти си също герой на живота във сцената.

Чуй как пее синигерът, вгледай се във калинките,
те са малки частици от голямото чудо.
Открий в теб детето забравено в снимките,
превърни своите мисли във рояк пеперуди.

Аз се спирам дотук. Мисля, че ме разбра.
Продължавай нататък, знай, че граници няма.
Не ходи по земята, че роден си с крила -
Не ги виждаш? Това е само оптична измама!...

14.09.2015.

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??