8.09.2017 г., 22:44 ч.

Чудовищата вътре в нас 

  Поезия » Гражданска
392 1 0

ЧУДОВИЩАТА ВЪТРЕ В НАС

 

 

Мълчанието ражда чудовища,
насилието ражда зверове,
безнаказаност грозна и стряскаща
и замряло от ужас дете.

 

Ослепели от устрем и грижи,
нечовеци, зарили глави,
колко слепи сме, Боже, не виждаш ли,
та те са си наши деца...

 

Като бели листа са хартия,
и ние пишем смело на тях,
и вместо да създаваме приказки, 
ние пишем кошмар след кошмар.

 

Мълчанието ражда чудовища,
насилието ражда зверове,
две очи разплакани насреща,
очи и сълзи на дете.

 

Диана Димитрова

© Диана Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??