26.08.2006 г., 22:42 ч.

Цветето 

  Поезия
604 0 2

Посегнах да откъсна цвете,
но ти ме изпревари.
За миг докосна ми ръцете
и огън ме опари.
В ръцете ти, тъй крехко, нежно,
бе цветето красиво,
в прегръдките ти тъй да чезна,
поисках завистливо.
Но ти с усмивка ме погледна:
"Вземи" - безгрижно каза.
Бях развълнувана и бледна
и "нещо" ме проряза.
Тъй, дълго след като отмина
в мен "нещото " гореше.
Сами, че сме били двамина,
цветето свидетел беше.

© Магдалена Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??