20.09.2019 г., 22:08 ч.

Цветето Надежда 

  Поезия
135 0 2

ЦВЕТЕТО НАДЕЖДА

 

Събуждам се в утрин ранна.
В сърцето ми болка гори -
една дълбока пареща рана,
която хвърля горещи искри.

 

Излизам за чист въздух навън.
Вдишвам дълбоко с дробовете.
Погледът спира в стария пън.
Там ме гледа влюбено цвете.

 

Вчера до пъна го нямаше.
Плаваха листенца зелени.
А днес то е приказно пламъче,
протегнало ръчички към мене.

 

Цяла година то е чакало,
с обич нежна да ме дари.
Може би и то е плакало,
преди да отвори жълти очи.

 

Усмихнах се. В миг сърцето
се изпълни с лъч светлина.
Докоснах го. През ръцете
потече в душата топлина.

 

Повярвах в силата на живота,
в днешния и утрешен ден.
Отложих на кръста си Голгота
с огън душевен, пред Бога смирен.

 

20 09 2015
 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??