Цветна пеперуда
С чудни краски по крилата
Бог създал те на земята,
да летиш от цвят на цвят
и събираш аромат.
Ти си малка и красива,
вътре в себе си щастлива,
радост носиш на децата
и наслада на душата.
Мислим си, че нямаш ум,
не разбираш от света,
ала чувство имаш ти,
да се пазиш от беди.
С полета си по полята,
ти си гост и за цветята,
ставаш част от таз картина,
дето тук, при нас, я има.
Гледаме те със захлас,
някак странна си за нас,
ти изглеждаш сякаш друга,
малка, цветна пеперуда!
2012г. SRG
© Стойко Георгиев Всички права запазени