1 мая 2012 г., 19:21

Цветна пеперуда 

  Поэзия
586 0 0

Цветна пеперуда

 

С чудни краски по крилата

Бог създал те на земята,

да летиш от цвят на цвят

и събираш аромат.

 

Ти си малка и красива,               

вътре в себе си щастлива,

радост носиш на децата

и наслада на душата.

 

Мислим си, че нямаш ум,

не разбираш от света,

ала чувство имаш ти,

да се пазиш от беди.

 

С полета си по полята,

ти си гост и за цветята,

ставаш  част от таз картина,

дето тук, при нас, я има.

 

Гледаме те със захлас, 

някак странна си за нас,

ти изглеждаш сякаш друга,

малка, цветна пеперуда!

 

                            2012г.    SRG

 

 

 

© Стойко Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??