28.12.2011 г., 15:58 ч.

Цветни реки 

  Поезия » Любовна
485 0 4

 

Извървяха цветните реки...

Жълтата – от всички чужди болки,

синята – със злоба и лъжи,

черната – с фалшивите тревоги.

 

Клетвите, омразата, мъстта

плиснаха в червени водопади.

Тази отболена тишина

в други багри в утрото погали.

 

За да дойде бялата вода

с ново утро и със нова вяра.

От звезди и снежна белота

да пречисти всичко, всичко старо.

 

И да бликнат жажда и мечти.

Виж, звездите търсят твоя поглед.

В тази нощ живот ще се роди

и светът доброто ще запомни.

 

 

 

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??