12.04.2020 г., 16:23 ч.

Цветни сънища 

  Поезия
432 0 0

Цветни сънища

 

Защо ли обичаме цветята?

Защо ги свързваме с крилата

на пчели и пеперуди,

красота и танци луди,

всред листенца искрометни,

всред уханията мимолетни?

 

Те ни радват с живота,

който ще се възроди,

там където с неохота

Зимата се разтопи.

 

И във корените вля се

сок за нови бъднини

и чак слънцето засмя се

над полета и гори.

 

Днес Цветята ще празнуват

свойте цветни имена,

в цветни светове ще плуват

куп безбройни чудеса.

 

Пролетта - най-дългият оргазъм

тук по наште ширини,

злото в нас премаза,

Цветница ни предстои.

 

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??