Днес е Празник на цветята!
Лъхва сладък аромат
и ветрецът заподмята
пеперудно нежен цвят.
Пролетният ден чудесен
иде в светлина облян.
Поздравява с птича песен
Цветелина и Цветан,
Теменужка, Маргарита... -
всички с цветни имена.
Закичете из косите
здравец още в ранина!
Накичете и вратата!
Да ухае този ден,
че за Празник на цветята
в пролетта е отреден!
© Борко Бърборко Всички права запазени