27.06.2009 г., 17:12 ч.

Цветове 

  Поезия » Пейзажна
708 1 3

                  Цветове

 

Със цвят червен е розата, която

кралица е на всичките цветя.

Аз радвам й се винаги, когато

я гледам как сияйна разцъфтя.

 

Със цвят зелен расте тревата,

застилайки полето с мек килим.

Зелени са листата във гората,

шумят със шепот те неуловим.

 

Във синьо е обагрено морето,

което неизменно е със мен.

С лазурна синева е и небето,

щом Слънцето изгрява всеки ден.

 

Във жълто трепкат на небето

далечните загадъчни звезди.

Във жълто Слънцето блести, което

от векове огрява нашите земи.

 

Бялото е цвят на светлината,

на девствената свята чистота.

Бяла е кърмата за децата,

с която ний им носим радостта.

 

© Пепа Райчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Невероятно красиво! Поздравления! А кой е цветът на приятелството? Целувки!
  • Описала си дъгата!
    Красив стих!
    Поздрави, Пепи!
Предложения
: ??:??