11.10.2011 г., 15:53 ч.

Цюрих 

  Поезия
738 1 12

ЦЮРИХ

 

В студеното сърце на Цюрих,

далеч от родната печал,

далеч от сивото, мухите,

от старата и нова кал...

Далеч от свидната земя – Голгота,

от гладните с очи без вяра

за някакъв добър живот,

от злобата без цел и мяра...

 

В студеното сърце на Цюрих,

далеч от всяка суета

аз нямам дом, звезди и слънце,

и праг пред бащина врата...

А имам само топла мисъл

за път и връщане назад.

... Тук хлябът ми е чужд и клисав.

... Обичам те, мой роден ад!

© Алина Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??