ЦЮРИХ
В студеното сърце на Цюрих,
далеч от родната печал,
далеч от сивото, мухите,
от старата и нова кал...
Далеч от свидната земя – Голгота,
от гладните с очи без вяра
за някакъв добър живот,
от злобата без цел и мяра...
В студеното сърце на Цюрих,
далеч от всяка суета
аз нямам дом, звезди и слънце,
и праг пред бащина врата...
А имам само топла мисъл
за път и връщане назад.
... Тук хлябът ми е чужд и клисав.
... Обичам те, мой роден ад!
© Алина Стоянова All rights reserved.