12.07.2012 г., 22:41 ч.

Да беше живот 

  Поезия
925 0 10

Да беше живот като пищна девойка на Рубенс -

да тече изобилно по вените зрял, пълнокръвен,

а пък той се е свил като празна, изстискана туба

и порязва ръцете със свойте безмилостни ръбове.

То да беше живот като статуя от Ренесанса –

да го гледаш с очи, във които ликуват фонтани,

а пък той ни се води, ни кара, а дава аванси,

със които да можеш успешно Михаля да хванеш.

Де да беше животът подобно Езопова басня –

ти живееш, живееш, а накрая – все има поука.

А пък той че е басня – си е, ала някак негласно

като минеш през него – все така си оставаш неук.

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??