22.10.2014 г., 13:58 ч.

Да бъдеш птица 

  Поезия » Друга
477 0 1

Да бъдеш птица, от онези свободните,
рисувайки картини на бялото небе.
Да разперваш криле и да политаш,
така сякаш целият свят държи те в ръце.

Да, свободата ти обичаш и живот крадеш
от различни светове.
От високо тихо надничаш и разказваш
тази история цели векове.

Да бъдеш птица, дар е това!
Независимост, хармония и свобода.
Да бъдеш птица, от онези свободните,
реейки се без думи.
Но загледаш ли се, полетът е повече от
думи, повече от слово -
щом не си там на небето,
а гледаш, стъпил на земята отдолу.


Инес Тарашева

© Инес Тарашева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??