3.01.2012 г., 23:36 ч.

Да дойде лято 

  Поезия
603 0 3

Как искам да видя нещо зелено;

да дойде по-бързо и моето лято,

да не е в очите ми тъй замъглено

от всичкото черно в сърцето излято.

 

Да мога да сложа жълтата рокля,

онази, която отдавна не нося,

защото навън е сиво и мокро;

а ходи душата ми в локвите боса.

 

Да вкуся кафето си с дъх на канела

и с мъничко мляко, едва доловимо,

а не да се търся с поглед разсеян,

сред облаци дим и останки от вино.

 

Да мога да взема, каквото поискам,

без страх от това, че не го заслужавам,

а не да се крия зад купчина листи,

които не чувстват, когато изгарям.

 

Да спра и да кажа на Вятъра вече,

със който се гоним от толкова време,

че тичам, а никак не стигам далече;

за тази игра сме малко големи…

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??