10.04.2020 г., 9:06 ч.

Да докосвам светлите ти тайни 

  Поезия » Друга
702 0 4

Пред света не мога да призная,

че същността ти цялата познавам,

но те следвам, всичко ти отдавам

истината с теб, за да узная.

Красотата твоя е омая

и чудесата твои са безкрайни.

В скромния живот едно желая –

да докосвам светлите ти тайни.

 

Ученик на болката, мечтая

влюбено за теб. Не се предавам

в изпитания и се надявам

частичица любов да разгадая.

Колко ли дилеми са до рая

и в съдбата с мисли неслучайни?

Нежността привлича ме светая

да докосвам светлите ти тайни.

 

Нямам намерение да трая

подлости и гадости. Оставам

в пътя си към теб, не съжалявам

и думите с дела ще оправдая.

С добротата чиста ще извая

от душата обичи сияйни

и прероден от теб как вече зная

да докосвам светлите ти тайни.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Мария!
    Благодаря ти, Паленка!
    Благодаря Ви, мили дами, за откровените стихчета!
    Каквото вземе душата ми остава завинаги в нея!
  • Словата ти са влюбена омая
    и цялата в очакване сияя,
    сърцето ми в екстаз шепти
    "ела, ела и ме вземи!"
  • Лунната пътечка на душата -
    светъл шлейф, бродиран от Жената!😃👏🦋
  • 🙂 ...
Предложения
: ??:??