21.08.2017 г., 13:13 ч.

Да имаш дъщеря 

  Поезия
10732 3 2

Да имаш дъщеря е благословия!

Да притихна вечерта и да открия

за сетен път онова чудо, онази магия,

дълбока любов, която не искам да крия.

Да имаш дъщеря е посвещение!

Да виждаш себе си в малкото творение,

в шепите си телце да побереш

и да не можеш грижите да спреш.

Нежно ръка да протягаш всеки час,

за да отнемаш болката от раз.

Да имаш дъщеря е откровение!

Моята сутрин и моята вечер,

моята младост и моята зрялост.

Мойта тревога и моята радост,

моята гордост и мойта смиреност,

моята сила и моята слабост…

Да имаш дъщеря е приключение!

Неумолимо е туй време!

Някъде зад ъгъла изненадата дреме…

От слънце озарен един ден,

в живота си тъй подреден,

да срещнеш една млада дама,

която няма нужда от мама.

Да имаш дъщеря е вдъхновение!

Тези стихове сега да редиш

и да не не можеш спокойно да спиш.

Сърцето ти винаги в ритъм с друго да тупти,

готова за подкрепа да е винаги ръката ти.

© Zlatka Аndonova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??